Rožnov pod Radhoštěm

K přírodním zajímavostem Rožnova a nejbližšího okolí patří Národní přírodní památka Valašské muzeum v přírodě nebo alej vedoucí z města ke zřícenině hradu Rožnov. Alej i další zajímavá místa představují dvě naučné stezky.

Nejcennější přírodní lokalitou Rožnova je Národní přírodní památka Valašské muzeum v přírodě. Pozoruhodná je ale také lipová alej podél cesty ke zřícenině hradu Rožnov, která časem splynula s okolním lesem. V aleji i ve všech částech přirozených lesů Hradiska se nacházejí odumírající i odumřelé stromy v různém stupni rozkladu. Tyto tzv. doupné stromy mají velký význam pro přežívání mnoha druhů organismů.

Naučná stezka Hradisko je v provozu od roku 2001. Výchozím bodem je právě Rožnov pod Radhoštěm a délka trasy je dle vybraného okruhu od jedné do tří hodin. Na naučné stezce Hradisko je celkem 11 zastavení. Devítikilometrová naučná stezka Radegast s deseti zastávkami je v provozu od roku 2001 a jejím výchozím bodem jsou Pustevny. Na trasu naučné stezky Radegast navazuje na Pustevnách informační panel u přírodní zajímavosti ,,Mořské oko" a informační tabule u největší pseudokrasové jeskyně Cyrilka.

Adresa

Rožnov pod Radhoštěm

Kontakt

Turistické cíle

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Národní kulturní památka
mapa
Rožnovské pivní lázně
mapa
CHKO Beskydy
mapa
Turistické informační centrum Rožnov pod Radhoštěm
mapa
Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm (Karlův kopec)
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat