Rožnov pod Radhoštěm

Rožnov nabízí řadu možností jak prožít příjemnou letní i zimní dovolenou.

Okolí města je protkáno hustou sítí lyžařských, cykloturistických i pěších tras v náročnosti od 15 do 55 kilometrů. Výchozím místem turisticky značených cest, kterým je Rožnovský nultý kilometr (u Videčského mostu), procházejí značené turistické trasy: modrá turistická značka Bystřička, Videčské Paseky - Rožnov – Kamenárka, zelená Rožnov – Zadní Javorník, Malý Javorník, zelená Rožnov – Dolní Bečva, Kamenné, Radhošťský hřeben, Roztoka, červená Benešky, Soláň, Tanečnice, Ptáčnice, Valašská Bystřice, Rysová, Hážovské díly - Rožnov - chata Mír, Černá hora, Radhošť kaple. Od "rožnovských" kempů jsou vyznačeny dva místní turistické okruhy v délce 4,5 a 6 km. Mnohé z turistických tras uvedených v Průvodci po Rožnově a okolí v roce 1940 (na Hradisko, Kamenárku, Kozinec) zůstávají neudržovány a v novodobých mapách nejsou ani zachyceny. V nejlepším stavu se dochoval systém lázeňských stezek na Petřekově (Wilsonově) stráni, což je severní svah nad horním splavem a řekou Bečvou.

Rožnov má tři koupaliště, krytý bazén a stadion s umělou ledovou plochou. Lesnatá zákoutí jsou ideálním místem pro dovolenou strávenou v koňském sedle. Autokempy s celoročním provozem mají v nabídce pro relaxaci vyhřívaný bazén, fitness centrum, posilovnu i rehabilitační linku, restaurace, obchody, sportovní zázemí s půjčovnou.

Do výčtu ubytovacích kapacit patří i hotely pro náročnější klientelu (tobogán, finská sauna, solárium, pedikúra i masáže), ale i soukromé penziony, chaty a chalupy. Množství restaurací, hospůdek i pekáren nabízí obvyklá i stylová jídla – domácí zabíjačku s domácími uzeninami, brynzu, zelí přímo z bečky, uzený sýr i koláče známé jako valašské frgále.

Adresa

Rožnov pod Radhoštěm

Kontakt

Turistické cíle

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Národní kulturní památka
mapa
CHKO Beskydy
mapa
Rožnovské pivní lázně
mapa
Turistické informační centrum Rožnov pod Radhoštěm
mapa
Galerie CREARS
Galerie CREARS
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat