Vlkoš [PŘ]

Obec Vlkoš se rozkládá asi 8 kilometrů jihozápadně od Přerova. Má 730 obyvatel a jeho katastrální území má rozlohu 895 ha. Dělí se na dvě části: Kanovsko a Vlkoš.

Nejstarší písemná zpráva o obci Vlkoš pochází z roku 1294, kdy bratři Hartleb a Vítek z Dubňan darovali její polovinu velehradskému klášteru. Na území obce se nachází několik památek, k nejvýznamnějším z nich patří významná technická památka vlkošský mlýn z roku 1726 a zbytky tvrze.

V současnosti se v obci nachází základní škola nižšího stupně a pro předškoláky mateřská škola. Pro využití volného času je v obci k dispozici sportovní hřiště, stadion a další sportoviště. Je zde také knihovna s přístupem na internet, kostel a hřbitov. Obec má také velmi rozvinutou spolkovou činnost: Klub seniorů, Místní skupina ČČK, T.J. Sokol Vlkoš, FK Vlkoš, Hokejový Klub Vlkoš, Kynologický hlub Vlkoš, Sbor dobrovolných hasičů a další sdružení. Mezi nejvýznamnější akce obce patří Turnaj ve stolním tenise, Pálení čarodějnic, Pohádková cesta pro děti, Neckyáda a Vlkošská baňka.

Adresa

Vlkoš [PŘ]
Ke Mlýnu 206
751 19 Vlkoš

Kontakt

telefon: 581 223 027

Kontaktní osoba

Miroslav Kroupa

Turistické cíle

Vávrův mlýn Vlkoš [PŘ]
mapa
Kaple sv. Cyrila a Metoděje Vlkoš [PŘ]
mapa
Kostel sv. Prokopa Vlkoš [PŘ]
mapa
Památník padlým a zamřelým vojínům ve světové válce Vlkoš [PŘ]
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat