Zlín

Zlín nabízí po celý rok mnoho možností, jak prožít zajímavou dovolenou. Ať už přijedete za sportem, kulturou nebo relaxovat do lázní, bude o vás dobře postaráno.

K aktivnímu pohybu vybízí stezka zdraví na Tlusté hoře, která nabízí množství možností pro aktivní trávení volného času - běh, cykloturistiku, dětské hry, posilování, rozcvičení, rodinné výlety a vycházky. Zajímavostí je lanová visutá lávka. Nad Lesní čtvrtí byla vybudována stezka Areál Lazy vhodná pro běh, turistiku, cykloturistiku, dětské hry i rodinné výlety.

Kromě toulek přírodou, cyklistických vyjížděk, vyjížděk na koni nebo plavby po Baťově kanálu se nabízejí desítky sportovišť ve městě i v okolních čtvrtích. Vedle atletického stadionu, lezeckého centra, krytého bazénu, koupališť (i přírodních), zimního stadionu, golfového, rugbyového a volejbalového hřiště, squashové haly nebo tenisových kurtů (hal) je k dispozici také 800 metrů dlouhý lyžařský svah s umělou hmotou přímo nad Zlínem. Tradici ve Zlíně má i lední hokej.

Mezi netradiční zábavu patří motokárová dráha, laser arény nebo tzv. "únikové hry".

Mezi nejnavštěvovanější cíle patří celoročně přístupná ZOO a zámek Zlín-Lešná. V místní části Kostelec jsou moderně vybavené lázně. Lákavá je také návštěva hvězdárny na Lesní čtvrti.

Velké množství návštěvníků každoročně přiláká mezinárodní motoristický závod Barum Czech Rallye, zařazený do seriálu FIA ERC. Součástí je atraktivní super rychlostní zkouška přímo v ulicích města.

Zlín a jeho okolí je protkané pivnicemi, kolibami, hospůdkami s krajovými specialitami i restauracemi se světovou kuchyní. Ubytování nabízí několik hotelů, penzionů, ubytování v soukromí i ubytoven.

Adresa

Zlín
76001 Zlín

Turistické cíle

Zoo Zlín
mapa
Památník Tomáše Bati ve Zlíně
mapa
Správní budova č. 21 - zlínský mrakodrap
mapa
Obchodní dům Zlín
mapa
Rodinný zábavní park Galaxie
mapa
Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat