Uherský Brod

Cyklostezka (800x600, 86.52 KB)
Stezka městskou památkovou zónou (800x600, 83.94 KB)
Zvukový průvodce (800x600, 97.23 KB)
Aquapark Delfín (800x600, 80.30 KB)
Aquapark Delfín (800x533, 61.31 KB)
Sportovní stadion (800x600, 52.57 KB)
Sportovní stadion (800x600, 75.28 KB)
Pro cestovní ruch je Uherskobrodsko atraktivní zejména bohatou nabídkou rekreačního sportování, zajímavými turistickými a cykloturistickými trasami v krásném přírodním prostředí, výjimečnou rozmanitostí živých folklorních tradic i vzácných objektů lidové architektury.

Poznat přírodní krásy Uherskobrodska vám umožní několik naučných stezek, které vás provedou krajinou Moravských Kopanic, okolím Starého Hrozenkova a Žítkové, lesnatou krajinou Bojkovska nebo lesy a loukami pod Velkou Javořinou.

Pro cyklisty připravilo město Uherský Brod cykloprůvodce Na kole Uherskobrodskem. Stezky jsou vhodné jak pro sportovce, tak i pro rodiny s dětmi. Můžete si projet např. trasy Po stopách Komenského, Za krásami Uherskobrodska, Do Bílých Karpat a další. Na své si přijdou i vyznavači koupání v Uherském Brodě, Vlčnově či Nivnici. Za nepříznivého počasí můžete vyzkoušet atrakce moderního aquaparku Delfín v Uherské Brodě. Aktivně strávit dovolenou máte možnost i na tenisových kurtech, bowlingu, či minigolfu. V zimě pak můžete využít sjezdovky Bílých Karpat k lyžování nebo si zabruslit v prostorách zimního stadionu v Uherském Brodě.

Přímo v Uherském Brodě naleznete historické a architektonické skvosty, kterými vás provede nově zbudovaná Stezka městskou památkovou zónou, doplněná pěti zvukovými průvodci. Uvidíte např. barokní kostel Neposkvrněného početí Panny Marie, chrám Mistra Jana Husa nebo dominikánský klášter a kostel Nanebevzetí Panny Marie, jednu z největších a nejstarších památek Uherskobrodska. V tomto dominikánském kostele můžete využít průvodcovskou službu, kterou zajišťuje Městské informační centrum.

Uherský Brod je městem Jana Amose Komenského, kterému je věnováno místní muzeum. V průběhu roku se pak konají tradiční akce, jako Uherskobrodský jarmark, Pivovarské slavnosti, Den evropského kulturního dědictví a Uherskobrodsko v písni a tanci, či velmi populární a hojně navštěvovaná Růžencová pouť.

Město nabízí také možnosti kvalitního ubytování a stravování ve všech ročních obdobích. Nezapomíná při tom ani na pohodlí vašich domácích mazlíčků.

Adresa

Uherský Brod
688 01 Uherský Brod

Kontakt

www: www.ub.cz

Turistické cíle

Muzeum J. A. Komenského
mapa
Kostel Neposkvrněného početí Panny Marie
mapa
BALU dětská herna
mapa
Městská památková zóna Uherský Brod
mapa
Chrám Mistra Jana Husa
mapa
Dům kultury Uherský Brod
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat