Lázně Zlín-Kostelec

Kostelecké minerální prameny byly využívány k léčbě již od roku 1742, ale lázně tu byly postaveny až začátekm 20. století rakouským šlechtickým rodem Seilernů. Budovy byly vystavěny v pozdně barokním slohu. Lázně jsou známé svými sirnými prameny a léčí se zde nemoci pohybového ústrojí a nemoci kožní.

V areálu lázní se nachází hotel s kapacitou 192 lůžek. Nechybí tu denní kavárna s připojením wifi, restaurace, pizzerie, bar, taneční kavárna, salonky a terasa. Vedle lázní se nachází lázeňská kaple, kterou vysvětil sám olomoucký arcibiskup a metropolita moravský Mons. Jan Graubner.

Od května do září můžete využít vyhřívané venkovní koupaliště. Plavecký bazén, 2 whirpooly, bazén pro neplavce, bazén pro děti a brouzdaliště jsou vyhřívány na 28–30°C. V areálu lázní je tenisový kurt s umělým povrchem, volejbalové hřiště, minigolf, půjčovna kol a golfový areál.

Golfový areál nabízí zázemí kvalitního 9jamkové hřiště, driving range s s 15 odpališti, cvičný putting green a chipping green s písečným bunkerem. K dispozici je i největší indoor golf ve Zlínském kraji s celoročním provozem. V indooru je k dispozici 5 tréninkových odpališť a jemně modelovaný cvičný green se šesti jamkami. Součástí golf klubu je About Golf 3D simulátor a Pro shop.

Lázně Kostelec se nachází v předhůří Hostýnských a Vizovických vrchů, jsou proto ideálním místem pro turistiku a cykloturistiku. Lázněmi prochází cyklostezka s ideálním povrchem i pro in-line bruslaře, která spojuje Zlín se zoologickou zahradou, zříceninou hradu Lukov a hradem Malenovice.

 

Adresa

Lázně Zlín-Kostelec
Lázně 493
Kostelec
763 14 Zlín

Kontakt

telefon: +420 577 152 111, +420 777 914 848-9
fax: +420 577 152 166

Najdete v okolí

Turistické cíle

Rodinný zábavní park Galaxie
1.4 km
mapa
Poutní chrám Narození Panny Marie
1.6 km
mapa
Galerie pod radnicí
1.9 km
mapa
Kostel sv. Filipa a Jakuba
2.2 km
mapa
Velké kino Zlín
Velké kino Zlín
2.3 km
mapa
Zoo Zlín
2.4 km
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat