Muzeum lidových pálenic

Stálá expozice podomácké výroby destilátů na moravsko-slovenském pomezí. Podařilo se zde shromáždit, zpracovat a vystavit kolem tří desítek kompletních destilačních přístrojů a jejich částí, velké množství dalších potřeb souvisejících s pálením, nádob, vinět a dokumentů. Textové panely, vydané drobné tisky, publikace, hudební i obrazové snímky pak dokreslují minulost i současnost podomácké výroby ovocných pálenek a jiných destilátů. Tímto však rozvoj expozice zdaleka nekončí. Sbírka bude i v dalším období rozšiřována, exponáty doplňovány a obměňovány. Ve výstavních i venkovních prostorách muzea budou pro návštěvníky připravovány různé doplňkové tématické kulturní akce tak, aby se sem měl návštěvník důvod stále vracet.

MUZEUM  LIDOVÝCH  PÁLENIC ve Vlčnově

Najdete jej nedaleko centra obce, kousek od sokolovny. Je to hospodářská usedlost č. p. 65.

Podařilo se zde shromáždit, zpracovat a vystavit kolem tří desítek kompletních destilačních přístrojů a jejich částí, velké množství dalších potřeb souvisejících s pálením, nádob, vinět a dokumentů.

Textové panely, vydané drobné tisky, publikace, hudební i obrazové snímky pak dokreslují minulost i současnost podomácké výroby ovocných pálenek a jiných destilátů. Tímto však rozvoj expozice zdaleka nekončí.

Sbírka bude i v dalším období rozšiřována, exponáty doplňovány a obměňovány. Ve výstavních i venkovních prostorách muzea budou pro návštěvníky připravovány různé doplňkové tématické kulturní akce tak, aby se sem měl návštěvník důvod stále vracet.

Adresa

Muzeum lidových pálenic
č. p. 65
687 61 Vlčnov

Kontakt

telefon: 733 621 063, 774 124 020

Kontaktní osoba

Božena Kovářová, Zdeňka Taláková

Najdete v okolí

Turistické cíle

Hospodářská usedlost č.p. 65
0.0 km
mapa
Etnografická expozice Rolnický dům a hospodářství
0.1 km
mapa
Dům č.p. 80
Dům č.p. 80
0.2 km
mapa
Komora u čp. 47
Komora u čp. 47
0.3 km
mapa
Kostel
Kostel
0.3 km
mapa
Slovácká jizba č. p. 739
0.3 km
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat