Uherské Hradiště

Uherské Hradiště nabízí turistům v každém ročním období bezpočet příležitostí k relaxaci i poučení a k tomu odpovídající zázemí.

Město je vybaveno řadou moderních sportovišť - fotbalovým a atletickým stadionem, tenisovými kurty, a to jak venkovními tak i v halách, víceúčelovou sportovní halou, krytým plaveckým bazénem či zimním stadionem. Ke sportování zve i nejbližší okolí města. Kunovský les je protkán pečlivě udržovanými běžeckými tratěmi. Stále se rozšiřuje nabídka cyklotras i cyklostezek. Značené turistické cesty zájemce spolehlivě provedou po četných památkách i krásném okolí. Uherskohradišťsko bylo zařazeno do grantového a asistenčního programu Nadace Partnerství Zelené stezky - Moravské vinařské stezky.

Rostoucímu zájmu se těší plavba po Baťově kanálu a řece Moravě. Z rozhledny na vrchu Rovnina je krásný rozhled nejen na Uherské Hradiště, ale i do širokého okolí. Blízkost památného Velehradu, velkomoravského Starého Města - Veligradu, hradu Buchlova, zámku v Buchlovicích a ostatně všech vlastních památek, činí z města atraktivní turistické centrum.

Adresa

Uherské Hradiště
686 01 Uherské Hradiště

Turistické cíle

Archeologická lokalita Výšina sv. Metoděje
mapa
Měšťanské vinné sklepy v mařatických vinohradech
mapa
Františkánský klášter
mapa
Justiční palác s věznicí
mapa
Slovácké divadlo
mapa
Slovácké centrum kultury a tradic
mapa

Služby

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat