Envicentrum pro krajinu

Vzdělávací středisko pro děti a dospělé z Vysokého Pole i okolí. Soubor budov, které mají ukázat typické valašské stavitelství, ale také pomoci navázat bližší vztah k přírodě. Envicentrum má charakter valašského hospodářství, aby se děti mohly v praxi učit, jak dřív vypadal běžný život na Valašsku. Proto je kromě hlavní správní budovy v komplexu Envicentra zahrnutá i stáj s koňmi a ohrada s ovcemi, kozlem a drůbeží. Budovy doplňuje původní sto let stará sušírna, kterou obec nechala převézt z opačného konce Vysokého Pole. Pro vzdělávací účely vznikla v roce 2012 nad areálem ptačí pozorovatelna, odkud můžou děti sledovat zblízka různé druhy ptáků – sýkory, vrabce, kosy, strnady, vrány, ale i třeba bažanty. Další informace viz.podrobný popis.
Bližší možnosti (výukové programy, školní výlety, pobyty na míru či kurzy) a další nabídku Envicentra naleznete na http://new.prokrajinu.eu/.
 
Okolí Envicentra se nabízí pro turistické využití. Kromě „magické hory“ Klášťov je blízko i památník Ploština, ke kterému je možné podnikat výlety na krytém povozu taženém párem koní. A pro turisty je výhodné, že Vysoké Pole je součástí a iniciátorem projektu Okruh šesti dědin, který sítí turistických tras spojuje obce na jižním Valašsku, které jsou skryté za hradbou Vizovických vrchů. Stačí vyrazit z místního informačního dvora postaveného ve velkomoravském stylu (říká se mu „Kamelot“) kamkoliv do okolí po kilometrech značených tras.

Adresa

Vysoké Pole

Kontakt

telefon: 733 312 712
fax: 577 310 436

Najdete v okolí

Turistické cíle

Kostel sv. Anežky České
1.0 km
mapa
Kaple Panny Marie zv. "Vysocká"
Kaple Panny Marie zv. "Vysocká"
1.1 km
mapa
Valašské kroje
1.3 km
mapa
Letní kino
1.5 km
mapa
Hradiště - tvrz
2.3 km
mapa
Kostel sv. Mikuláše
2.4 km
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat