Lyžařská lokalita Kohútka, Vranča

Toto lyžařské středisko ve Zlínském kraji s neuvěřitelnou celkovou délkou tratí 6 610 metrů si zamilují nejen začátečníci, ale také zdatní lyžaři. Právě pro ně je zde připravena černá sjezdovka o délce 850 metrů. Přeprava osob je zajištěna pěti vleky a jednou lanovkou. Pro nejmenší návštěvníky je zde k dispozici nejen dětská školička, ale také pojízdný koberec. Po příjezdu lze zaparkovat na bezplatném parkovišti. Ze zázemí nechybí lyžařská škola, půjčovna lyžařského, snowboardového a běžkařského vybavení, či občerstvení v bufetu nebo restauraci i možnost ubytování. Areál ležící na pohraničním hřebeni Javorníků je přístupný jak z české, tak slovenské strany.
Východiskem pro tuto lyžařskou lokalitu je obec Nový Hrozenkov. Vleky se nacházejí jak na severovýchodních svazích v údolí Vranča, tak na úbočí Kohútky a Portáše v pohoří Javorníky.

Kohútka (913 m n. m.) je vybavena čtyřsedačkovou lanovkou a systémem umělého zasněžování. Společný skipas s dalšími středísky na Valašsku a zapojení do celostátního systému Czech Skipass. Kromě kvalitních sjezdovek je lokalita východiskem či cílem hřebenové běžkařské trasy. Lokalita je dostupná osobními auty, veřejnou dopravou. Středisko Kohútka je přístupné po nově vybudované horské silničce, možnost využití skibusu. Možnosti ubytování a stravování v hotelích a chatách jak v údolí, tak na hřebeni Javorníků. Na Kohútce je česko-slovenské turistické informační centrum.

Adresa

Lyžařská lokalita Kohútka, Vranča
Nový Hrozenkov

Kontakt

telefon: +420 725 005 725 (lyžování)
e-mail: ski@kohutka.sk i

Najdete v okolí

Turistické cíle

Památník Antonína Strnadla
0.7 km
mapa
Roubená valašská chalupa
Roubená valašská chalupa
0.8 km
mapa
Bike resort Valašsko
0.8 km
mapa
Skiregion Valašsko
0.8 km
mapa
Kostel Panny Marie Karmelské
0.9 km
mapa
Římskokatolický kostel sv. Jana Křtitele
Římskokatolický kostel sv. Jana Křtitele
1.0 km
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat