Rozhledna Kelčský Javorník

V roce 2015 byla na nejvyšší hoře Hostýnských vrchů Kelčském Javorníku (865 m n. m.) postavena 35 m vysoká rozhledna, která nabízí kruhový výhled do všech světových stran.

Vyhlídková věž se 156 schody je vysoká 35 m, skládá se z centrálního ocelového sloupu s vřetenovým schodištěm a dvanácti ohýbaných modřínových lamel, které tvoří obvod rozhledny. Půdorys rozhledny tak připomíná hodinový ciferník a dvanáct vyhlídkových plošin rovnoměrně rozmístěných připomíná sluneční hodiny. Výška horní vyhlídkové plošiny je 30 m. Na stavbu bylo použito 29 tun dřeva a 24 tun oceli. Autory rozhledny jsou Ing. Arch. Marta Balážiková a Ing. Ondrej Balážik.

Vstup na rozhlednu je volný, celoroční s ohledem na aktuální povětrnostní podmínky. Výjezd k rozledně osobním automobilem není možný.

Cesta na vrchol Kelčského Javorníku z Tesáku je po žluté a zelené turistické značce. Z obce Rajnochovice vede zelená turistická značka a z obce Chvalčov žlutá a zelená turistická značka. 

Turistickou známku rozhledny No. 2252 zakoupíte  na Obecním úřadě Chvalčov, Rajnochovice, Loukov, Rusava, Osíčko a v městském informačním centru v Bystřici pod Hostýnem.

Adresa

Rozhledna Kelčský Javorník
Rajnochovice
768 71 Rajnochovice

Kontakt

telefon: +420 573 390 227

Kontaktní osoba

Podhostýnský mikroregion

Najdete v okolí

Turistické cíle

PR Kelčský Javorník Rajnochovice
0.1 km
mapa
Zřícenina hradu Šaumburk Podhradní Lhota
2.3 km
mapa
Zřícenina hradu Zubříč Podhradní Lhota
2.3 km
mapa
PR Čerňava Rajnochovice
2.6 km
mapa
PR Sochová
PR Sochová Rajnochovice
2.7 km
mapa
Smrdutá Chvalčov
3.1 km
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat