Lyžařský areál Trnava - Luhy

Lyžařský areál Trnava-Luhy leží ve výšce 502 m nad mořem. Celková délka sjezdových tratí je 1030 m. Hlavní sjezdovka je 480 m dlouhá, obrácená k jihu, s nočním osvětlením, v pravé části je snowpark s překážkami (jen přírodní sníh). Lyžařské středisko svými terény uspokojí rodiny s dětmi, lyžaře začátečníky i pokročilé lyžaře a snowboardisty, běžkaře nevyjímaje. V okolí je při dobrých podmínkách několik navazujících běžkařských stop, také strojově upravovaný 4 km okruh k fotbalovému hřišti a zpět. K dispozici je tažné lano s unašeči, vhodné pro začátečníky a děti, slouží také jako „přibližovadlo“ z parkoviště k pokladně vleku. Nechybí ani “pohádková” slalomová trasa. K dispozici je lyžařská škola, občerstvení i půjčovna lyží.

Celková kapacita areálu je 1870 osob/hod. Celková délka sjezdových tratí je 950 m. Sjezdovka je 400m dlouhá, obrácená k jihu, s nočním osvětlením, v levé části je snowpark s překážkami (jen přírodní sníh). Technický sníh zajišťují tři sněžná děla a dvě zasněžovací tyče, ke každodenní úpravě používáme rolbu Kässbohrer. K vleku POMA přibylo v roce 2008 v dolní plytké části sjezdovky 100 tažné lano s usnašeči, vhodné pro začátečníky a děti, které zároveň poslouží jako "přibližovadlo" z parkoviště k pokladně vleku.

V sezóně 2011/2012 je novinkou ještě další 50m lano pro nejmenší, tentokrát bez madel, která někdy činí začátečníkům problémy, nechybí ani "pohádková" slalomová trasa.

Lyžařská škola SKI PINGI www.skipingi.cz nabízí v areálu privátní a skupinovou výuku lyžování a snowboardingu. Pod vedením zkušených instruktroů můžete absolvovat první "krůčky" na lyžích či snowboardu, nebo také zdokonalovat své již získané lyžařské umění.

K většímu komfortu lyžařů a jejich doprovodu přispívá dobře zásobovaný SKI bufet s novým Apres-Ski stanem s výhledem na svah, a dětský koutek s odpočívárnou. Také sváteční lyžaři bez vlastního vybavení  nepřijdou zkrátka, neboť mohou využít nabídky malé půjčovny lyží a lyžařských bot. Celý areál je ozvučen.

Vzhledem k dobré poloze a kvalitnímu zázemí máme sezónu obvykle od poloviny prosince do konce března, vleky jsou v provozu každý den v týdnu včetně večerního lyžování.

Příjezdová cesta je udržovaná, k dispozici jsou tři neplacená parkoviště, nejbližší sjezdovce je 50m.

Lyžařské středisko svými terény uspokojí rodiny s dětmi, lyžaře začátečníky i pokročilé lyžaře a snowboardisty, běžkaře nevyjímaje. V okolí je při dobrých podmínkách několik navazujících běžkařských stop. Každoročně připravujeme strojově upravovaný 4km okruh k fotbalovému hřišti a zpět.

Přilehlé Rekreační středisko navíc nabízí v době oběda teplá hotová jídla. Zrekonstruované relaxační centrum s bazénem, saunou a whirpoolem Vám poskytne úlevu po celodenním lyžování (je lepší předem telefoniky nebo osobně objednat).

Adresa

Rekreační středisko Trnava
Trnava č. ev.13
(Trnava - Luhy)
763 18 Trnava

Kontakt

telefon: +420 577 988 212, +420 602 747 827, +420 731 511 747

Kontaktní osoba

Rudolf Tomšů

Najdete v okolí

Turistické cíle

Zámek Hošťálková
Zámek Hošťálková Hošťálková
4.2 km
mapa
Muzeum dřevěného porculánu Držková
5.1 km
mapa
Troják Hošťálková
5.1 km
mapa
Naučná stezka Držkovské chodníčky Držková
5.3 km
mapa
Naučná stezka Kašava
5.4 km
mapa
Rozhledna na Marušce Hošťálková
5.7 km
mapa

Kalendář akcí

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí • Realizace web studio dat